NOPD

donderdag, 11 februari 2016

C-polis eindigen bij wijziging werkgever DGA???

Geschreven door 

Casus:

Een DGA heeft een pensioen in eigen beheer icm met een C-polis.

Per 1 januari 2016 heeft de DGA zijn dienstverband gewijzigd naar een andere concernvennootschap. Daar heeft hij een nieuwe pensioentoezegging (eigen beheer) en hij heeft waardeoverdracht gedaan van de oude pensioenrechten.

De DGA wil zijn PSW C-polis graag ongewijzigd voortzetten en heeft de verzekeringsmaatschappij gevraagd aan te tekenen dat hij een andere werkgever (dus premiebetaler) heeft. Naar mijn idee is dat geen probleem omdat bij de invoering van de pensioenwet is bepaald dat bestaande C-polissen door kunnen blijven lopen. Een wijziging van werkgever heeft geen invloed op de C-polis aangezien de werkgever geen contractpartij is. Het contract valt nog altijd binnen de fiscale maxima en blijft dus ongewijzigd doorlopen.

Nu weigert de verzekeringsmaatschappij de wijziging van werkgever (premiebetaler) door te voeren. De verzekeringsmaatschappij stelt zich op het standpunt dat zij de polis premievrij moet maken en heeft dat doorgevoerd tegen de wens van de klant.

Zie ik iets over het hoofd?
Mag de verzekeringsmaatschappij dit doen?
of kan de DGA de maatschappij aan de overeenkomst houden en eisen dat deze wordt voortgezet.

Ik kom graag in contact met collega' die ervaring hebben met deze situatie.

Gepubliceerd in Blog
Log in om reacties te plaatsen
Bas Kortenbach

Next Level Pensioenadvies in Den Haag specialiseert zich in oudedagsvoorzieningen voor ondernemers, DGA's en andere individuen. Wij ondersteunen diverse accountants- en administratiekantoren in de Haagsche regio.

Naast pensioenadvies adviseren wij op het gebied van inkomen en vermogen.

Website: www.nextlevelpensioenadvies.nl E-mailadres

Vind een pensioen deskundige