NOPD

NOPDNederlandsche Orde van Pensioen Deskundigenheader-img-nopd-245-right

vrijdag, 25 januari 2019

RPA en NOPD bundelen hun krachten in nieuwe beroepsorganisatie ‘Pensioenorde’ Speciaal

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

PERSBERICHT

De pensioenwereld is een nieuwe beroepsorganisatie rijker. Donderdagmiddag is het officiële startsein gegeven voor de Pensioenorde, de beroepsorganisatie van pensioendeskundigen in Nederland. De Pensioenorde is het resultaat van een fusie tussen het Register Pensioenadviseurs (RPA) en de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD).


Beide organisaties kijken al een handvol jaren naar de mogelijkheden om de krachten te bundelen. De juiste modus is nu gevonden in een fusie tot de Pensioenorde. Bij aanvang zijn daar zo’n 300 pensioenadviseurs en –deskundigen bij aangesloten. De Pensioenorde heeft de ambitie dat aantal te laten groeien tot zeker 500. “We willen minstens de helft van de markt vertegenwoordigen”, aldus huidig NOPD-voorzitter Borgert Tegel. Hij vormt samen met Johan van Eekhout, nu voorzitter RPA, in het eerste fusiejaar het duovoorzitterschap van de Pensioenorde.


“In de vele pensioendiscussies ontbreekt nu vaak de stem van de praktijkdeskundigen. De politiek kent ons bijvoorbeeld amper”, vervolgt Tegel. “Een sterke achterban helpt bij het laten horen van onze stem. Niet alleen bij politici maar ook bij pensioenuitvoerders en andere brancheorganisaties, zoals die voor notarissen, accountants of advocaten.”

Kwaliteitsbevordering
De basis onder de nieuwe beroepsorganisatie blijft kwaliteitsbevordering, benadrukt Van Eekhout. Permanente educatie, beroepsregels en tuchtrecht vormen daarvoor de bouwstenen. Het Register Pensioenadviseurs (RPA) blijft dan ook bestaan. “We gaan met de toezichthouder in gesprek over een vrijstelling voor onze leden van de PE-verplichtingen die horen bij het Wft-diploma Adviseur Pensioen. De PE-systematiek binnen de RPA maakt deze WFT PE-verplichting eigenlijk overbodig.”

Belangenbehartiging
De oprichting van de Pensioenorde is donderdagmiddag in Zeist formeel goedgekeurd door de leden van zowel RPA als NOPD. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Bij die gelegenheid werd de leden toegezegd dat de Pensioenorde stevig gaat inzetten op belangenbehartiging. Daartoe is een speciale lobby-agenda opgezet.
De Pensioenorde wil daarnaast, veel meer dan bij NOPD en RPA nu het geval is, als sociëteit fungeren voor haar leden. “Ledenbijeenkomsten als deze versterken het clubgevoel en maken netwerken en kennisdeling mogelijk”, aldus Tegel. “Een prachtige start van 2019! Goed dat deze langverwachte fusie er eindelijk is gekomen. Ik hoop dat pensioenadviseurs zich door deze stap gemotiveerd voelen om zich bij ook ons aan te sluiten. Alleen samen staan we sterk!”

Lees 541 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2019
Gepubliceerd in Actueel
Log in om reacties te plaatsen
NOPD

De NOPD is een vereniging, die streeft naar verdere professionalisering van de pensioenadviesmarkt. De circa 200 leden van de beroepsorganisatie zijn gecertificeerd. Zij houden hun vakbekwaamheid actueel door permanente educatie te volgen.

De NOPD biedt een platform voor het verzamelen en uitwisselen van pensioeninformatie. De vereniging stelt die pensioenkennis ook beschikbaar aan de politiek en de samenleving.

 

nopd-icon

WORD LID VAN NOPD

Bent u een pensioen deskundige en wilt u uzelf of uw firma op de kaart zetten? Meld u zich dan aan als lid en profileer u op deze website. U kunt dan gevonden worden op uw lokatie en op basis van uw specialiteiten.

direct-aanmelden

Vind een pensioen deskundige